Geschiedenis

Onze geschiedenis

1930, Teunis Burger betrekt met zijn vrouw Willempje Cornelia Hoek (afkomstig uit Bleiswijk) een winkelpand aan de Dorpstraat in Waddinxveen en begint een kantoorboekhandel.

Heel bescheiden is de start, maar doordat Teunis enkele nevenbaantjes heeft, zoals drager bij de Waddinxveense Begrafenisonderneming, hulpbesteller bij de post, verspreider van folders en zijn vrouw de winkel beheert, weten ze zich te voorzien van een redelijk inkomen. Het leven is niet gemakkelijk, zeker niet in de crisisjaren met een heel ongunstige economie en een dreigende oorlog.
Het gezin breidt zich in deze periode flink uit en is in 1940 voltooid: 5 zoons en 2 dochters.

De oorlogsjaren 1940-1945 zijn heel zwaar, maar de familie komt er doorheen.
In 1958 wordt de voorkamer van het woonhuis bij de winkel getrokken, want de zaken gaan goed en de ruimte wordt veel te klein. Met een geheel nieuw interieur is er een moderne kantoorboekhandel gerealiseerd. De opening is dan ook een heel feest voor vader en moeder Burger en ook voor de kinderen.

Na jaren met een zwakke gezondheid getobd te hebben overlijdt Teunis Burger in 1962; een zware slag voor het gezin.
In 1963 wordt de zaak, inmiddels Boek- en Kantoorboekhandel, overgenomen door zijn zoon Willem Burger, die al enige jaren in de winkel werkzaam is.In het jaar 1979 neemt de familie Burger een ingrijpend besluit: het pand Dorpstraat 80 is veel te klein geworden, er moet naar een grotere locatie worden uitgezien.
Maar waar?

In de nacht van 10 januari 1979 breekt er brand uit in de Supermarkt van de heer D. Kool. Het pand wordt volledig in de as gelegd. De heer Kool besluit zelf geen nieuwbouw meer te plegen. Wim Burger koopt de grond, waarop een nieuw winkelpand wordt gebouwd. In oktober 1981 vindt de feestelijke opening plaats.
De groei gaat gestaag door. Veel verandert er in het assortiment van de kantoorvakhandel. Door de automatisering moeten verouderde artikelen verdwijnen om plaats te maken voor vele nieuwe. Daar wordt goed op ingespeeld en ook hiervoor weten de klanten uit de wijde omtrek de weg naar Burger Boek en Kantoor te vinden.

In 1994 treedt de derde generatie aan. Ton-Willem Burger komt in de zaak en wordt in 1995 mede eigenaar.
Eveneens in 1994 ondergaat de winkel opnieuw een ingrijpende verandering. Door boven het magazijn een verdieping te bouwen en ook als magazijn te bestemmen wordt het pand sterk vergroot, zodat er op de bovenetage een grotere showroom met kantoorinrichting kan worden ingericht. Op 5 mei 1994 opent burgemeester C. M. van de Linden de vernieuwde winkel.

Burger Boek en Kantoor blijft uitbreiden. In 2000 wordt in Moordrecht een 2e Boek- en Kantoorvakhandel geopend.
In 2006 doet zich de mogelijkheid voor het pand op nr 37 bij de winkel te betrekken.
Hierdoor onstaat een winkel van 325m2. In datzelfde jaar word de winkel in Moordrecht verkocht zodat men alle aandacht op de vestiging in Waddinxveen kan vestigen.

Anno 2014 vindt u in de Dorpstraat van Waddinxveen een gespecialiseerde boek en kantorvakhandel die klanten uit de gehele regio aan zich weet te binden.

Naast de fysieke winkel wordt onze webwinkel steeds belangrijker. In 2014 is er deze geheel vernieuwde webwinkel geopend.

Een aantal plaatjes uit de oude doos.